ارتباط با کودک: کلیدهای موفقیت در تربیت فرزند
ایجاد ارتباط موثر و دوستانه کلید موفقیت در تربیت فرزندی سالم و شاد است. ارتباط موثر راههای مختلفی دارد که در این مقاله سعی میکنیم به برخی از این راهها بپردازیم.
۱. خوب گوش بدهید:
شندین فعال و خوب گوش دادن یکی از مهمترین نکات در برقراری موثر با کودک است. سعی کنید به حرف های او توجه کنید و واکنش صحیح نشان دهید به طوری که کودک متوجه شود حرفهایش مهم است. این کار باعث میشود کودک اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند و همچنینی
۲. محترم دانستن نظرات و احساست کودک
احساسات و نظرات کودکان برایشان از اهمیتی بالایی برخودار است. احترام به عواطف و نظرات کودکان نشان دهند احترام به شخصیت کودک است و کودک وقتی بداند نظراتش مهم است احساس خوبی پیدا می کند و شما را امین خود میداند. هیچ وقت احساسات کودکتان را نادیده نگیرید و حس بی اهمیتی را به وی منتقل نکنید این کار باعث می شود کودک به خود احترام نگذارد و اعتماد به نفس خود را از دست بدهد و در آینده در کار و تحصیل و … با مشکل رو به رو شود.
۳. تشویق کنید
تشویق و استفاده از کلمات مثبت باعث ایجاد انگیزه در کودک میشود به جای اینکه روی نقاط ضعف کودک متمرکز شوید، نکات مثبت را به او یاداوری کنید و با تشویق کردن سعی کنید نکات مثبت خود را گسترش دهد.
4. ایجاد فرصتهای گفتگو
گاهی اوقات فرصت گفتگو را ایجاد کنید به طور مثال قبل از خواب از اتفاقات روز و احساسات و عواطف کودک بپرسید. بگذارید کودک با خیال راحت وقایع روز خود را برای شما تعریف کند. هیچ گونه قضاوتی نکنید و فقط مثل یک دوست حرفهایش را بشنوید.
5. آموزش مهارتهای اجتماعی
مهارت های اجتماعی را به کودک خود آموزش بدهید. مهارتهایی مانند بیان احساسات، گوش دادن به دیگران، کار گروهی و … این گونه مهارت ها را میتوانید به طور غیر مستقیم از طریق بازی و یا اسباب بازی های فکری و اسباب بازی های تعاملی آموزش بدهید.
6. تنظیم قوانین و مرزهای واضح
سعی کنید قوانین و مرزهای منصفانه و واضح برای کودکتان تعیین کنید به طور مثال چقدر وقت بازی دارد یا چقدر وقت دارد که تکلیف مدرسه خود را انجام دهد به توانایی کودکتان در این مورد توجه کنید و از مشاوران کودک کمک بگیرید.
7. نشان دادن محبت و توجه
به کودک محبت خود را نشان دهید. او را در اغوش بگیرید و ببوسید. اجازه بدهید با خیال راحت شما را در آغوش بگیرید و مانع از ابراز احساسات کودک نشوید.
8. مشارکت در فعالیتهای کودک
سعی کنید اسباب بازی های گروهی یا اسباب بازی های تعاملی مانند پازل، یا بازی های فکری جمعی تهیه کنید و با کودک خود بازی و مشارکت کنید این کار حس همکاری و کار گروهی را در کودک افزایش داده و ضمن اینکه شما را به شکل یک دوست می بیند.
9. تشویق به استقلال
سعی کنید در برخی از تصمیم گیری ها کودک به طور مستقل تصمیم بگیرد و انتخاب کند. به طور مثال در خرید اسباب بازی اجازه بدهید خود کودک اسباب بازی مورد علاقه اش را انتخاب کند. این کار قدرت تصمیم گیری را در کودک بالا برده و مسیولیت انتخابهایش را میپذیرد.
10. الگو بودن
سعی کنید رفتارهایی که فکر میکنید کودک باید داشته باشد در خودتان ایجاد کنید کودکان رفتار شما را تکرار میکنند برای داشتن یک کودک کتابخوان باید والدین کتابخوانی باشید.
برقراری ارتباط مؤثر با کودک نیازمند صبر، توجه و تلاش است. با بهکارگیری این راهکارها، میتوانید رابطهای قوی و سالم با فرزند خود ایجاد کنید که پایهگذار تربیت موفق و رشد سالم او باشد.
لیست برخی از اسباب بازی های محبوب کودکان: